Çağrı Merkezi Kulaklığı Nedir? 21KAS
Çağrı Merkezi Kulaklığı Nedir?

Çağrı Merkezi Kulaklığı Nedir?

Çağrı merkezleri için en önemli ekipmanlarının başında kulaklık gelir. Çağrı merkezleri, kulaklık seçerken kalite, maliyet ve amaç gibi belirli hususları göz önünde tutar.

Sakin ve odaklı çalışmak her şirket için bir avantajdır, çünkü bu durumlar çalışan verimliliğini artırmaya hizmet eder. Özellikle çağrı merkezlerinde doğru ekipmana sahip olmak çok önemlidir. En iyi araçlar iş kalitesini ve aynı derecede önemli olan müşteri memnuniyetini garanti eder.

Çağrı merkezi operatörleri ve ofis ortamları için özel olarak tasarlanmış ses ekipmanları kullanır. Modern ofislerdeki çalışma ortamları önemli ölçüde değişmiş ve büyük ölçüde bireysel koşullardan etkilenmiştir. Bazı temsilciler görüşme sırasında masalarında otururken, bazıları bir yerden başka bir yere hareket eder. Modern, açık plan ofis mimarisi, operatörlerin ses ekipmanlarına da yüksek talepler getirir.

  1. İşyeri özellikleri

Ne kadar hareket özgürlüğüne ihtiyaç var? Temsilci nerede çalışıyor - bilgisayarda mı yoksa cep telefonunda mı? Kulaklığın kendisinde hangi düzeyde kontrole ihtiyaçları var? Bireysel ihtiyaçlar ve çalışma tercihleri ​​belirleyicidir. Çalışma yerine bağlı olarak aşağıdakiler dikkate alınmalıdır:

Kablolu mu yoksa kablosuz mu? Operatörler yalnızca masa başında çalışıyorsa kablolu bir kulaklık yeterlidir. Çalışanlarınız sürekli hareket halindeyse, kablosuz bir model tercih edilir. Daha fazla esneklik ve hareket özgürlüğü için masa başında çalışan çağrı merkezi temsilcilerine kablosuz bir kulaklık avantaj yaratır.

Kablosuz kulaklık iki seçenek sunar: Bluetooth veya DECT. Bluetooth kulaklıkların kapsama alanı 10 ile 100 metre arasında iken, DECT tabanlı kulaklıkların en az 100 metrelik bir kapsama alanı vardır.

Ofislerdeki veya çağrı merkezlerindeki gürültü seviyeleri: Müşteriler arka plan gürültüsünü duymak istemezler. Yüksek gürültü seviyesi, çalışma günü ne kadar uzun olursa, konsantrasyonu kademeli olarak bozar. Aktif gürültü engelleme, yani aktif gürültü bastırma özelliğine sahip bir kulaklık, etkili bir çözüm sunar.

Daha fazla donanıma bağlantı: İster bir sabit hat, ister PC, dizüstü bilgisayar, cep telefonu veya dört donanım varyantı olsun - gerekli bağlantı seçeneğine sahip olduğundan emin olmak için başlığın teknik özellikleri önem taşır.


Ses seviyesi kontrolü: Çalışanlar, ses seviyesini doğrudan kulaklık üzerinden ayarlamayı tercih edebilir. Bazı modeller ses seviyesi ve sessize alma kontrolü sunar.


Bir kulak veya iki kulak
: Çağrı merkezi temsilcilerinizin herhangi bir zamanda iş arkadaşlarınızla da iletişim kurması gerekiyorsa, tek kulaklı bir kulaklık önerilir.

  1. Ne tür bir kullanıcı?

Gün boyunca kulaklık takan herkes, doğal olarak rahatlığı ön planda tutar. Konforlu kulaklık takmaya gelince gözlük kullanıcılarının başka öncelikleri vardır, oysa meslektaşları boyun bandını tercih edebilir. Çalışanların, bireysel ihtiyaçlarını karşılamak için bir kulaklık seçerken aşağıdakiler dikkate alınmalıdır:

Kullanım süresi: Uzun pil ömrü, dayanıklı malzemeler ve dayanıklılık, uzun süre takılan kulaklıklar için en iyi ön koşullardır.

Kişisel tercihler: Gözlük kullanıcıları genellikle saç bantlarını tercih eder. Bazı agentlar ayrı boyun bantlarını tercih ederken, diğerleri ara sıra ikisi arasında geçiş yapmayı tercih edebilir - bu durumda dönüştürülebilir kulaklıklar ideal seçimdir.

Ek müzik işlevi: Molalarda kulaklıkla müzik dinleme seçeneği çok çekicidir ve çalışmayı daha keyifli hale getirebilir. Çağrı merkezi temsilcileri müşteri aramaları arasında müzik dinleyebilirse motivasyon ve verimlilik artacaktır.

Boyut ve uyum: Ayarlanabilir bant uzunluğu ve mikrofon kolları, kulaklığın her boyuta uymasını sağlar. Menteşeli kol, aramalar arasında kullanım için uygun bir özelliktir.

  1. Yazılım ve hizmetler

Tabii ki, çağrı merkezlerinde kulaklık kullanırken kullanım kolaylığı ve ek maliyetler de rol oynuyor. Bu nedenle bir seçim yapmadan önce aşağıdakiler dikkate alınmalıdır:

Kurulum: Toplu kurulumun mümkün olması bilgi işlem boyutunda avantaj sağlar.
Yazılım: Kulaklığın yazılımla birlikte gelmesi ve farklı işletim sistemlerine uyum sağlaması maliyet azaltır.
Garanti: Kulaklıklar sonsuza kadar dayanacak şekilde üretilmemiştir. Bu nedenle, kulaklıklar için garanti kapsamının süresini ve kapsamını bilmek yararlıdır.
Özetle: Optimum çözüm, her zaman eşit ölçülerde işyeri ortamını, kullanıcının ihtiyaçlarını ve ilgili maliyetleri hesaba katar.

Çağrı merkezleri için en önemli ekipmanlarının başında kulaklık gelir. Çağrı merkezleri, kulaklık seçerken kalite, maliyet ve amaç gibi belirli hususları göz önünde tutar.

Pozitif Kurumsal Çağrı Merkezi
Başarınıza pozitif etki sağlamak için buradayız.